Wednesday, March 4, 2009

Netcraft Toolbar..Benda apa tu?



Bagi sapa2 yang dah tau benda ni apa fungsinye xyah la baca erk..haha..bg shbt2 yang belum tau kegunaan ni meh sini aku nk terangkan serba ringkas.benda ni simple je..xberat mana pon.netcraft ni berupa add ons sebenarnya.aku dapat tau yang ni pon dr seorg sahabat yang bernama erra fazira.haha.xdela..tau ni dari ayen usen.dia yg suggestkan benda ni kat aku.tujuan utama netcrat ni adalah untuk kita mengetahui dari mana server yang kita guna tu berasal..contohnya katakan la korg bukak facebook.facebook tu terang2 ianya dr US.korg dok kempen sana sini nk boikot yahudi tp dlm xsedar korg masih menyokong yahudi.sebab pa aku ckp cmni.korg ada facebook n bleh dikatakan bila bukak tnet facebook jgk yg korg akan bukak..setiap log in korg ke facebook tu telah membantu puak2 yahudi laknatullah tu membiayai kos bulanan diorg tuk membayar sewa server tuk setiap bulan. dgn adanya bantuan necraft ni sikit sebanyak korg bleh la tau server dr mana korg bukak.bukan aku nk sokong web netcraft ni tp dr segi positif ada baik jgk klu guna benda ni.korg bleh amik link netcraft kat SINI.atas ni aku selitkan sekali contoh gmbr yg mana aku dh install netcraft tu..korg buat dulu sendiri cmne nk install netcraft ni..klu xreti jgk..leave ur comment below.hehe

4 comments:

ayen =D said...

tujuan utama toolbar tu slain dari yg distori ustaz kampung, utk elak pishing.. haha. betul ke ejaan tu.. hentah.. ni ada kaitan dengan biasanya buat money transfer online tu.. yg ada hackers dok curi duit tu.. ntah, tak tau detail camne dia buat.. haha...

kalau google.. baik guna alwahy.com (server US, tp muslim's community punya katanya)..
friendster, facebook, lain2 tu minimumkan kot (nk buang terus tak dan lak i hehe) yg ptg, dont put your personal information perfectly correct!!!
fotopages, DIRECT ISRAEL!
flikr tu US, better kot dari fotopages..

ntah, for me, US tu mcm ala2 tak leh nk elak,dikurangkan boleh :P

LiNuX^MaS+Er said...

Bgus jugak hg bagi penerangan. sekurang2nya kwn yg masih xtau, dpt la jugak ckit walaupun x byk..

lala_suhaila said...

aku google name ain... blog ni yg kua... har3....

ayen =D said...

lala gedik