Wednesday, March 4, 2009

Netcraft Toolbar..Benda apa tu?



Bagi sapa2 yang dah tau benda ni apa fungsinye xyah la baca erk..haha..bg shbt2 yang belum tau kegunaan ni meh sini aku nk terangkan serba ringkas.benda ni simple je..xberat mana pon.netcraft ni berupa add ons sebenarnya.aku dapat tau yang ni pon dr seorg sahabat yang bernama erra fazira.haha.xdela..tau ni dari ayen usen.dia yg suggestkan benda ni kat aku.tujuan utama netcrat ni adalah untuk kita mengetahui dari mana server yang kita guna tu berasal..contohnya katakan la korg bukak facebook.facebook tu terang2 ianya dr US.korg dok kempen sana sini nk boikot yahudi tp dlm xsedar korg masih menyokong yahudi.sebab pa aku ckp cmni.korg ada facebook n bleh dikatakan bila bukak tnet facebook jgk yg korg akan bukak..setiap log in korg ke facebook tu telah membantu puak2 yahudi laknatullah tu membiayai kos bulanan diorg tuk membayar sewa server tuk setiap bulan. dgn adanya bantuan necraft ni sikit sebanyak korg bleh la tau server dr mana korg bukak.bukan aku nk sokong web netcraft ni tp dr segi positif ada baik jgk klu guna benda ni.korg bleh amik link netcraft kat SINI.atas ni aku selitkan sekali contoh gmbr yg mana aku dh install netcraft tu..korg buat dulu sendiri cmne nk install netcraft ni..klu xreti jgk..leave ur comment below.hehe

Thursday, February 26, 2009

Aku Kembali...yeahaaaaa....

assalamualaikum

pertama2nya aku nk bg tau yg aku dh kembali ke alam pemblogan..haha...(apa punya ayat da).lama sgt aku x aktif dalam blog2 ni...aku pon xtau cmna rs nk aktif balik ni.maybe dok tgk rakan2ku yg len aktif mem blog kot..hehe..

pape pon insyaallah pasni akan di update dr masa ke semasa insyaallah..(sekiranya x bz la).di sini aku nak ucapkan tahniah kepada team bola sepak shoubra walau pon dpt no 3 pada piala presiden 09 yg baru habis...tahniah sekali lagi diucapkan.walaupon ramai muka2 baru tahun ni tp aku tetap kagum dgn bakat sahabat2..insyaallah thn depan kekalkan pemain2 yg sedia ada.(jgn p main tuk negeri dah la)hahah...

ok la..ni je kot tuk come back aku..(bajet best sgt la aku ni)esok2 aku update len insyaallah...wassalam